Започнахме през 2004 г. с регистрирането на „Винита“ ЕООД. Историята ни е създадена от време, опит, приключения, страст и любопитство. От началото предмета ни на дейност винаги е бил внос и дистрибуция на качествени вина от Италия. Внасяме и предлагаме популярни вина от основните винарски региони на Италия и се гордеем, че първи предоставихме на ценителите в  България емблематични вина на едни от най добрите изби като САНТИ,БЕРТАНИ и БОЛА с Амароне от Валполичела,НИНО НЕГРИ със Сфурсат от Валтелина,РЕ МАНФРЕДИ с Алянико от Вултуре,ФЛОРИО с Марсала от Сицилия и др. 

 

Ние сме изследователи и ако сме се превърнали в опорна точка в света на качествените италиански вина, то е точно защото никога не сме спирали да търсим. За целта използваме две специални съставки, които добавяме към всичко, себе си и страстта си. Това ни кара да търсим нещо всеки път отвъд простия продукт в бутилката: търсим истинския Дух и неподправената чистота на онези, които създават и произвеждат, тези, които са в състояние да резонират с онези, които го приближават. Италия за нас е‘ не само вино а култура , история ,природни забележителности  и приключения и чрез всяка внесена от нас бутилка ние желаем да споделим всичко това с което не спира да пленява тази невероятно красива и богата страна. Отношенията които установяваме с нашите доставчици и нашите клиенти са професионални, дълготрайни и способни да генерират стойност за всички..

 

Успяхме да направим подписа си абсолютна гаранция за качество за всички наши клиенти: професионалисти, ценители, ентусиасти и изследователи.

 

Вярваме в трудовата етика, изградена от честност, лоялност и споделяне на ценности: етика, в която погледът, думите, способността да слушаме все още се ценят.С нашите клиенти търсим връзка, изградена от диалог, откритие и взаимен чар.

 

Харесваме повече действията, а не приказките и споделяме правилото „Опитай за да повярваш“(Provare per credere) затова препоръчваме на всички почитатели на хубавото вино разнообразието от вина които ще намерите на сайта ни.